A może takie ,lżejsze bez śmietany:
1.Mus czekoladowo-kokosowy z awokado
Składniki:
1 dojrzałe awokado
3 czubate łyżki kakao
2 łyżki syropu z agawy lub miodu
1/4 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka konfitury z wiśni
2 łyżki gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę i miksujemy z pozostałymi składnikami, na końcu powoli wlewamy mleko. Przekładamy do miseczek i dekorujemy startą czekoladą
2.MUs czekoladowy z awocado
2 awokado
1/4 szklanki kakao w proszku
50 g rozpuszczonej czekolady
cukier puder lub syrop z agawy do posłodzenia
gęstą część mleczka kokosowego
cynamon (dodatek)
wanilia (dodatek)
chilli (dodatek)
owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
•Rozgnieć dokładnie awokado widelcem, umieść w blenderze resztę składników podstawy (kakao, czekolada, cukier puder)
•Miksuj do uzyskania odpowiedniej masy
•Dodaj awokado i takie dodatki na jakie masz ochotę